
چرا مس الکتریکی شد؟
کاربرد مس در صنایع برق و الکترونیک مرهون حداقل چهار ویژگی فیزیکی ـ شیمیایی برتر مس است که بهتنهایی و یا به صورت مجموع در انتخاب این فلز نقش دارد. مس در میان فلزاتی که کاربردهای وسیع صنعتی دارند، هادیترین فلز هم از نظر هدایت الکتریکی و هم انتقال حرارتی است و نزدیکترین فلز هادی به مس، آلومینیم است که از نظر الکتریکی کمی بیش از نصف و از نظر حرارتی نصف مس، خاصیت هادی بودن را دارد.
علاوه بر این ثبات شیمیایی مس و تشکیل سریع غشاء نازکی از اکسید بر سطح آن، مقاومت بالایی نسبت به زنگزدگی و آلودگیهای بیولوژیک در آن ایجاد میکند. سهولت کاربرد، یکی دیگر از ویژگیهای مهم مس و آلیاژهای آن است. مس و آلیاژهای آن در صورتهای مناسب به خوبی کشیده شده و به ورق تبدیل میشوند.
مس ضمن آنکه از خاصیت نرمی و شکلپذیری خوبی برخوردار است، قابل آلیاژ شدن با درجات مختلف سختی است. ویژگیهای مذکور آنچنان دامنه وسیعی از کاربرد برای مس و آلیاژهای آن ایجاد کرده است که در تمامی صنایع مربوط به الکترونیک و ارتباطات مورد استفاده پیدا کرده است.
ویژگی هدایت جریان الکتریکی در مس سبب شده تا مهمترین استفاده از این فلز در صنایع برق و الکترونیک صورت گیرد. مس در تراسفورماتورها، کلیدها و پریزها، کابلسازی و هر آنچه نیاز به هدایت جریان الکتریسیته در آن باشد، مورد استفاده قرار میگیرد. در کشورهای توسعهیافته هر ساله بیش از نیمی از مس تولید شده به صنایع برق و الکترونیک اختصاص داده میشود. سهم مصرف مس در این بخش تقریبا برای بیشتر کشورها رقمی در همین حد است اما در برخی کشورهای در حال توسعه که در حال گذار به مرحله صنعتی شدن هستند این عدد به بالای ۶۰ درصد هم میرسد.
گروه کالا تکنیک